Nutriční hodnoty (Povidlové buchty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 16 896 kJ / 4 038 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,89 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,11 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 93,78 g |
Tuky | 131,95 g |
– nasycené | 72,41 g |
– nenasycené | 50,54 g |
–– mononenasycené | 40,89 g |
–– polynenasycené | 9,65 g |
––– omega 3 | 1,14 g |
Vláknina | 78,25 g |
Cholesterol | 746 mg |
Sodík | 264 mg |
Sůl | 0,61 g |
Sacharidy | 515,74 g |
– cukry | 138,45 g |
––– laktóza | 12,72 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hladké špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 500 g |
30 g 30 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 30 g |
60 g 60 g cukru krupice | Cukr bílý | 60 g |
240 ml 240 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 240 ml |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
kůra z jednoho citronu | Citrón čerstvý | |
140 g 140 g rozpuštěného másla ( z toho asi 20 g na dno pekáče) | Máslo kravské | 140 g |
350 g 350 g povidel ze švestek | Povidla | 350 g |
75 ml 75 ml rumu | Rum | 75 ml |
50 g 50 g perníku na strouhání | Perník | 50 g |