Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Povidlové buchty)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie16 896 kJ /
4 038 kcal
Bílkoviny111,89 g
– z toho živočišné bílkoviny18,11 g
– z toho rostlinné bílkoviny93,78 g
Tuky131,95 g
– nasycené72,41 g
– nenasycené50,54 g
–– mononenasycené40,89 g
–– polynenasycené9,65 g
––– omega 31,14 g
Vláknina78,25 g
Cholesterol 746 mg
Sodík 264 mg
Sůl0,61 g
Sacharidy515,74 g
– cukry138,45 g
––– laktóza12,72 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g hladké špaldové mouky Mouka špaldová hrubá 500 g
30 g 30 g čerstvého droždí Droždí pekařské lisované 30 g
60 g 60 g cukru krupice Cukr bílý 60 g
240 ml 240 ml vlažného mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 240 ml
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
2 2 žloutky Vaječný žloutek 46 g
kůra z jednoho citronu Citrón čerstvý
140 g 140 g rozpuštěného másla ( z toho asi 20 g na dno pekáče) Máslo kravské 140 g
350 g 350 g povidel ze švestek Povidla 350 g
75 ml 75 ml rumu Rum 75 ml
50 g 50 g perníku na strouhání Perník 50 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.