Nutriční hodnoty (Pravý vepřový guláš)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 7 403 kJ / 1 770 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 216,35 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 199,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,35 g |
Tuky | 45,30 g |
– nasycené | 11,22 g |
– nenasycené | 22,45 g |
–– mononenasycené | 19,00 g |
–– polynenasycené | 3,45 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 64,20 g |
Cholesterol | 650 mg |
Sodík | 604 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 109,00 g |
– cukry | 75,75 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg vepřové plece | Vepřová plec | 1000 g |
1 kg 1 kg cibule | Cibule čerstvá | 1000 g |
sádlo (nebo olej) | Sádlo vepřové | |
20 g 20 g červené mleté papriky | Paprika červená sušená | 20 g |
50 g 50 g rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 50 g |
vepřový vývar (popř. voda) | Vývar vepřový | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
kmín | Kmín | |
majoránka | Majoránka sušená | |
česnek | Česnek čerstvý | |
starší chléb na zahuštění (nebo jíška či záklechtka) | Chléb pšeničný kváskový |