Nutriční hodnoty (Křehký makovo-kakaový moučník s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 236 kJ / 4 120 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 73,90 g |
Tuky | 146,71 g |
– nasycené | 18,18 g |
– nenasycené | 121,85 g |
–– mononenasycené | 83,71 g |
–– polynenasycené | 38,14 g |
––– omega 3 | 10,47 g |
Vláknina | 45,35 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 1,03 g |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 593,73 g |
– cukry | 129,18 g |
––– laktóza | 12,88 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2,5 hrnku 2,5 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 625 g |
1/4 lžičky 1/4 lžičky jedlé sody | Jedlá soda | 3 g |
1/4 lžičky 1/4 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 1 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku podmáslí | Podmáslí | 125 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
4 lžíce 4 lžíce třtinového cukru | Cukr třtinový | 48 g |
5 5 lžíce mletého máku | Mák modrý mletý | |
2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
4 4 jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
olej do formy | Olej řepkový |