Nutriční hodnoty (Škvarkové pečivo - šneky, houstičky... nejen z remosky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 366 kJ / 87 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,98 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,98 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 6,36 g |
– nasycené | 1,61 g |
– nenasycené | 3,00 g |
–– mononenasycené | 2,31 g |
–– polynenasycené | 0,69 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 213 mg |
Sodík | 79 mg |
Sůl | 0,17 g |
Sacharidy | 0,57 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
1 1 lžička soli - plnější | Sůl mořská | |
200 200 g škvarků nasekaných a smíchaných, cca 1:1 se sádlem | Škvarky | |
cca 2,5 cca 2,5 dl mléka - vlažného, dle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
cukr krupice na špičku lžičky lžičky | Cukr bílý | |
0,5 0,5 kostky droždí - 25 gramů | Droždí pekařské lisované | |
1 1 žloutek do těsta | Vaječný žloutek | 23 g |
1 1 bílek na potření | Vaječný bílek | 33 g |
kmín a hrubá sůl nebo obyčejná na posyp | Sůl mořská |