Nutriční hodnoty (Tuřínový salát - na způsob bramborového)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 027 kJ / 245 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,34 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 15,29 g |
– nasycené | 3,70 g |
– nenasycené | 7,06 g |
–– mononenasycené | 5,63 g |
–– polynenasycené | 1,43 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 204 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 7,70 g |
– cukry | 4,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 kg tuřínu | Tuřín čerstvý | |
1 1 sklenice sterilované zeleniny - dle chuti: Moravanka, Kunovjanka, Hradišťanka | Zelenina směs sterilovaná | |
2 2 vařená vejce | Vejce slepičí | 140 g |
cca 150 150 g gothaj salámu - kvalitní, případně šunkový, polosuchý nebo šunka- dle chuti | Měkký salám | |
1 1 cibule jemně pokrájená | Cibule čerstvá | 70 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
cca 200 200 g majonézy - dle chuti | Majonéza | |
2-3 2-3 lžíce hořčice plnotučné - dle chuti | Hořčice plnotučná |