Nutriční hodnoty (Těstoviny s krevetkami, pórkem a černými olivami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 947 kJ / 465 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,53 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 30,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,53 g |
Tuky | 28,35 g |
– nasycené | 3,98 g |
– nenasycené | 23,04 g |
–– mononenasycené | 19,83 g |
–– polynenasycené | 3,21 g |
––– omega 3 | 0,22 g |
Vláknina | 5,22 g |
Cholesterol | 210 mg |
Sodík | 666 mg |
Sůl | 1,58 g |
Sacharidy | 18,01 g |
– cukry | 7,81 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku (nasekaného na malé kousky) | Česnek čerstvý | 10.5 g |
150 g 150 g mražených vyloupaných krevet | Krevety loupané | 150 g |
1 konzerva 1 konzerva sekaných rajčat | Rajče červené sterilované | |
1 1 menší pórek (očištěný a nakrájený na drobná půlkolečka) | Pórek čerstvý | |
100 g 100 g černých oliv bez pecek (pokrájených) | Olivy čerstvé zralé | 100 g |
2 lžíce 2 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
1-2 lžíce 1-2 lžíce jemného kečupu (nemusí být - je pro sladší chuť) | Kečup sladký | 22.5 ml |
1 lžička 1 lžička sladké chilli omáčky | Chilli omáčka | 5 ml |
1-2 lžíce 1-2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 16.5 ml |
směs italských bylinek (např. Pizza koření Kotani) | Provensálské koření | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř dle chuti | Pepř černý | |
oblíbené těstoviny | Těstoviny pšeničné | |
parmezán k podávání | Parmezán |