Nutriční hodnoty (Čočková polévka s párky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 7 985 kJ / 1 908 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 45,08 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 52,59 g |
Tuky | 101,31 g |
– nasycené | 60,31 g |
– nenasycené | 40,47 g |
–– mononenasycené | 21,05 g |
–– polynenasycené | 19,42 g |
––– omega 3 | 0,13 g |
Vláknina | 46,91 g |
Cholesterol | 262 mg |
Sodík | 2,76 g |
Sůl | 6,70 g |
Sacharidy | 128,82 g |
– cukry | 10,25 g |
––– laktóza | 0,32 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g čočky | Čočka hnědá neloupaná | 200 g |
2 2 střední brambory | Brambor zimní | 100 g |
50 g 50 g celeru - hrubě nastrouhaného | Celer bulva čerstvá | 50 g |
100 g 100 g mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
celerová nať nebo petrželová | Petržel nať čerstvá | |
4 4 párky ve vlastním střívku: vídeňské, debrecínské... | Párek vepřový | 320 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
ocet | Ocet lihový | |
jíška na zahuštění | Jíška máslová |