Nutriční hodnoty (Pšeničný chleba z kyšky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 415 kJ / 2 011 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,29 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,26 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 58,03 g |
Tuky | 23,18 g |
– nasycené | 4,80 g |
– nenasycené | 16,46 g |
–– mononenasycené | 8,80 g |
–– polynenasycené | 7,66 g |
––– omega 3 | 1,10 g |
Vláknina | 21,22 g |
Cholesterol | 33 mg |
Sodík | 6,50 g |
Sůl | 16,22 g |
Sacharidy | 374,77 g |
– cukry | 26,88 g |
––– laktóza | 7,92 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
120 ml 120 ml vlažné vody | Voda | 120 ml |
lžička lžička sladěnky | Sladěnka | |
5-6 g 5-6 g droždí | Droždí pekařské lisované | 5.5 g |
145 g 145 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 145 g |
220 ml 220 ml kyšky | Kyška | 220 ml |
2-3 lžičky 2-3 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 12.5 g |
2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
2 lžičky 2 lžičky oleje | Olej řepkový | 10 ml |
250 g 250 g celozrnné pšeničné mouky (Předměřická plnohodnotná) | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 250 g |
100-120 g 100-120 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 110 g |