Nutriční hodnoty (Křenová pomazánka na jednohubky/chlebíčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 12 501 kJ / 2 988 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 30,10 g |
Tuky | 212,53 g |
– nasycené | 137,26 g |
– nenasycené | 70,01 g |
–– mononenasycené | 61,51 g |
–– polynenasycené | 8,51 g |
––– omega 3 | 2,78 g |
Vláknina | 15,05 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 2,51 g |
Sůl | 5,72 g |
Sacharidy | 213,15 g |
– cukry | 32,55 g |
––– laktóza | 17,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 ml 250 ml smetany ke šlehání nad 33% tuku | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
300 g 300 g mascarpone (nebo domácí smetanová lučina, pomazánkové máslo nebo tvaroh) | Mascarpone | 300 g |
křen (dle chuti) | Křen čerstvý | |
sůl | Sůl mořská | |
7 7 rohlíků (nebo bageta či veka, dle potřeby) | Rohlík pšeničný bílý | 301 g |
klobása (dle chuti) | Klobása | |
nakládané okurky (nebo papriky, feferonky) | Okurka polní zavařená | |
petrželka (dle chuti) | Petržel nať čerstvá | |
hroznové víno | Hroznové víno čerstvé | |
tvrdý sýr | Sýr kravský tvrdý 30% | |
ztužovač šlehačky (pokud máme nízkoprocentní smetanu) | Ztužovač šlehačky |