Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kuřecí špízy teriyaki s pórkem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 536 kJ /
1 323 kcal
Bílkoviny124,21 g
– z toho živočišné bílkoviny116,64 g
– z toho rostlinné bílkoviny7,57 g
Tuky61,95 g
– nasycené18,43 g
– nenasycené41,26 g
–– mononenasycené27,55 g
–– polynenasycené13,71 g
––– omega 31,12 g
Vláknina0,21 g
Cholesterol 326 mg
Sodík 7,36 g
Sůl17,60 g
Sacharidy67,08 g
– cukry35,66 g
––– laktóza0,16 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g kuřecích prsou Kuře prso 500 g
2 2 velké pórky Pórek čerstvý
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje Olej olivový 11 ml
2 lžíce 2 lžíce másla Máslo kravské 20 g
sůl Sůl mořská
2 lžíce 2 lžíce sezamového oleje (pokud nemáte, stačí i olivový) Olej sezamový 30 ml
8 lžic 8 lžic sójové omáčky Sójová omáčka Tamari 120 ml
3 lžíce 3 lžíce rýžového octa (můžete nahradit vinným, nebo jablečným) Ocet rýžový 45 ml
2 lžičky 2 lžičky čerstvého zázvoru Zázvor čerstvý 10 g
2 lžíce 2 lžíce vody Voda 36 ml
3 lžičky 3 lžičky třtinového cukru Cukr třtinový 36 g
pepř Pepř černý
popřípadě sůl Sůl mořská
1 lžíce 1 lžíce kukuřičného škrobu Škrob kukuřičný 15 g
sezamová semínka na posypání Sezam loupaný
špejle nebo „napichováky“ na špízy

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.