Nutriční hodnoty (Jablkový / hruškový koláč s ořechovou drobenkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 034 kJ / 7 895 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,19 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 48,44 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 96,75 g |
Tuky | 360,96 g |
– nasycené | 84,07 g |
– nenasycené | 240,53 g |
–– mononenasycené | 130,07 g |
–– polynenasycené | 110,46 g |
––– omega 3 | 22,22 g |
Vláknina | 61,25 g |
Cholesterol | 1,68 g |
Sodík | 725 mg |
Sůl | 2,12 g |
Sacharidy | 985,90 g |
– cukry | 479,93 g |
––– laktóza | 0,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 hrnky 4 hrnky jablek (hrušek) - oloupaných, pokrájených | Jablko čerstvé | 1000 g |
2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
1 hrnek 1 hrnek cukru krupice - necelý | Cukr bílý | 250 g |
0,5 hrnku 0,5 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
5-6 5-6 vajec - dle velikosti | Vejce slepičí | 385 g |
1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
1 lžíce 1 lžíce kakaa | Kakao prášek | 25 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
1 lžička 1 lžička čerstvé citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | 5 g |
100 g 100 g změklého másla | Máslo kravské | 100 g |
120 g 120 g cukru krupice | Cukr bílý | 120 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
140 g 140 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 140 g |
150 g 150 g vlašských ořechů - nasekaných | Vlašské ořechy | 150 g |