Nutriční hodnoty (Povidlové slunce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 10 161 kJ / 2 429 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,31 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,16 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 43,15 g |
Tuky | 79,86 g |
– nasycené | 21,13 g |
– nenasycené | 52,97 g |
–– mononenasycené | 35,86 g |
–– polynenasycené | 17,10 g |
––– omega 3 | 1,07 g |
Vláknina | 13,68 g |
Cholesterol | 438 mg |
Sodík | 238 mg |
Sůl | 0,57 g |
Sacharidy | 363,33 g |
– cukry | 78,22 g |
––– laktóza | 9,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 400 g |
200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
60 g 60 g cukru | Cukr bílý | 60 g |
100 g 100 g tuku (másla nebo Hery) | Margarín | 100 g |
21 g 21 g droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
mouka na vál | Mouka pšeničná hladká | |
povidla | Povidla | |
trochu trochu rumu | Rum | |
vajíčko na potření | Vejce slepičí | |
mandlové lupínky na ozdobu | Mandle loupané |