Nutriční hodnoty (Krémové francouzské brambory se sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 19 299 kJ / 4 613 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 106,88 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,62 g |
Tuky | 364,36 g |
– nasycené | 202,51 g |
– nenasycené | 152,41 g |
–– mononenasycené | 132,67 g |
–– polynenasycené | 19,75 g |
––– omega 3 | 1,75 g |
Vláknina | 22,98 g |
Cholesterol | 708 mg |
Sodík | 8,66 g |
Sůl | 22,20 g |
Sacharidy | 178,98 g |
– cukry | 21,97 g |
––– laktóza | 11,33 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
250 g 250 g slaniny | Špek | 250 g |
2 2 šalotky | Šalotka čerstvá | |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
100 ml 100 ml bílého suchého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
200 ml 200 ml 33% smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř černý mletý | Pepř černý mletý | |
400 g 400 g Hermaduru | Romadur 20 % t. v s. | 400 g |