Nutriční hodnoty (Křenová omáčka s červenou řepou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 2 052 kJ / 490 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,83 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,23 g |
Tuky | 25,24 g |
– nasycené | 15,84 g |
– nenasycené | 7,99 g |
–– mononenasycené | 6,42 g |
–– polynenasycené | 1,57 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 11,73 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 523 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 47,30 g |
– cukry | 35,98 g |
––– laktóza | 7,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 400 g vepřové plece, na kostky pokrájené | ||
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
olej nebo sádlo | Olej řepkový | |
1 1 cibule - větší | Cibule čerstvá | 70 g |
300 g 300 g červené řepy oloupané, hrubě nastrouhané | Červená řepa čerstvá | 300 g |
4-5 lžic 4-5 lžic strouhaného čerstvého křenu (dle jeho chuti a síly) | Křen čerstvý | 67.5 g |
cca 300 ml 300 ml vývaru | Vývar hovězí | 300 ml |
200 g 200 g husté zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |