Nutriční hodnoty ("Krupník"- zapečené kroupy nejen s klobásou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 884 kJ / 3 318 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,25 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 37,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 61,85 g |
Tuky | 60,55 g |
– nasycené | 32,90 g |
– nenasycené | 25,60 g |
–– mononenasycené | 12,38 g |
–– polynenasycené | 13,22 g |
––– omega 3 | 0,98 g |
Vláknina | 67,45 g |
Cholesterol | 275 mg |
Sodík | 2,24 g |
Sůl | 5,10 g |
Sacharidy | 564,75 g |
– cukry | 32,35 g |
––– laktóza | 3,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 g 600 g krup - uvařených | Kroupy ječné | 600 g |
500 g 500 g brambor - uvařených | Brambor zimní | 500 g |
200 g 200 g cibule | Cibule čerstvá | 200 g |
250 g 250 g pikantní klobásy - maďarská, papriková... | Klobása | 250 g |
1 1 sklenice zeleninového leča - velká sklenice nebo dvě menší | Zelenina směs sterilovaná | |
sůl nebo grilovací koření s obsahem soli | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
olej nebo sádlo na vymazání pekáče | Olej řepkový |