Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Žampionová polévka s uzeným masem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie3 024 kJ /
723 kcal
Bílkoviny64,99 g
– z toho živočišné bílkoviny49,80 g
– z toho rostlinné bílkoviny15,19 g
Tuky21,72 g
– nasycené9,93 g
– nenasycené9,42 g
–– mononenasycené5,06 g
–– polynenasycené4,36 g
––– omega 30,57 g
Vláknina21,63 g
Cholesterol 130 mg
Sodík 1,79 g
Sůl4,00 g
Sacharidy57,97 g
– cukry8,88 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
300 g 300 g žampionů Žampion čerstvý 300 g
200 g 200 g uzeného masa (krkovice, plec...) Vepřová plec uzená 200 g
2 2 větší brambory Brambor zimní 100 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
1 lžička 1 lžička mleté uzené papriky (nebo klasické) Paprika uzená 5 g
1,5 l 1,5 l vývaru (nebo voda) Vývar masový 1500 ml
kmín Kmín
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
1 1 malá špetka mletého chilli Chilli paprička sušená
olej Olej řepkový
petrželka Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.