Nutriční hodnoty (Bramborovo-nivové placičky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 7 523 kJ / 1 798 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,68 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 34,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 35,00 g |
Tuky | 46,56 g |
– nasycené | 26,32 g |
– nenasycené | 16,35 g |
–– mononenasycené | 13,45 g |
–– polynenasycené | 2,90 g |
––– omega 3 | 0,40 g |
Vláknina | 18,50 g |
Cholesterol | 387 mg |
Sodík | 2,53 g |
Sůl | 6,21 g |
Sacharidy | 265,80 g |
– cukry | 11,60 g |
––– laktóza | 1,72 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
asi 500 g 500 g vařených brambor | Brambor zimní | 500 g |
250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
sůl | Sůl mořská | |
120 g 120 g (i více) nivy | Niva 50% t. v s. | 120 g |
sádlo nebo olej na smažení | Sádlo vepřové | |
1 1 kysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
lžička lžička hořčice | Hořčice plnotučná | |
lžička lžička citronu | Citrón čerstvý | |
nasekaná petrželka nebo pažitka | Petržel nať čerstvá | |
lžíce lžíce rajského protlaku nebo kečupu | Protlak rajčatový |