Nutriční hodnoty (Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 427 kJ / 580 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,93 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,18 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,75 g |
Tuky | 32,75 g |
– nasycené | 20,42 g |
– nenasycené | 11,82 g |
–– mononenasycené | 7,89 g |
–– polynenasycené | 3,94 g |
––– omega 3 | 0,59 g |
Vláknina | 8,75 g |
Cholesterol | 64 mg |
Sodík | 87 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 50,00 g |
– cukry | 18,70 g |
––– laktóza | 0,20 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
1 kousek 1 kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
1 kousek 1 kousek másla | Máslo kravské | 25 g |
1 hrst 1 hrst sušených hub | Houby sušené směs | |
3 3 velké brambory | Brambor zimní | 150 g |
1 1 červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
1 1 bílá paprika | Paprika bílá čerstvá | |
1 hrst 1 hrst mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | |
1 1 smetana ke šlehání (250 ml) | Smetana kravská sladká 30% | |
1 lžíce 1 lžíce mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
česnek | Česnek čerstvý | |
majoránka | Majoránka sušená | |
nasekaná petrželka | Petržel nať čerstvá | |
1,5 l 1,5 l vývaru | Vývar masový | 1500 ml |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
máslo | Máslo kravské | |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká |