Nutriční hodnoty (Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 7 484 kJ / 1 789 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 41,67 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,23 g |
Tuky | 158,13 g |
– nasycené | 69,87 g |
– nenasycené | 77,60 g |
–– mononenasycené | 65,51 g |
–– polynenasycené | 12,09 g |
––– omega 3 | 0,27 g |
Vláknina | 19,87 g |
Cholesterol | 1,14 g |
Sodík | 2,92 g |
Sůl | 7,24 g |
Sacharidy | 26,10 g |
– cukry | 12,31 g |
––– laktóza | 2,45 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 200 g |
350 g 350 g květáku - předvařený v osolené vodě (na skus) | Květák čerstvý | 350 g |
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
máslo nebo olej | Máslo kravské | |
150 g 150 g anglické slaniny nebo šunky - nemusí být | Anglická slanina | 150 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
4 4 rozšlehaná vejce | Vejce slepičí | 280 g |
bylinky dle chuti na ozdobu | Petržel nať čerstvá | |
50 ml 50 ml mléka - jen pokud budeme zapékat | Mléko kravské polotučné 1,5% | 50 ml |