Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie7 484 kJ /
1 789 kcal
Bílkoviny55,90 g
– z toho živočišné bílkoviny41,67 g
– z toho rostlinné bílkoviny14,23 g
Tuky158,13 g
– nasycené69,87 g
– nenasycené77,60 g
–– mononenasycené65,51 g
–– polynenasycené12,09 g
––– omega 30,27 g
Vláknina19,87 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 2,92 g
Sůl7,24 g
Sacharidy26,10 g
– cukry12,31 g
––– laktóza2,45 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
200 g 200 g hlívy ústřičné Hlíva ústřičná syrová 200 g
350 g 350 g květáku - předvařený v osolené vodě (na skus) Květák čerstvý 350 g
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku Česnek čerstvý 10.5 g
máslo nebo olej Máslo kravské
150 g 150 g anglické slaniny nebo šunky - nemusí být Anglická slanina 150 g
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
4 4 rozšlehaná vejce Vejce slepičí 280 g
bylinky dle chuti na ozdobu Petržel nať čerstvá
50 ml 50 ml mléka - jen pokud budeme zapékat Mléko kravské polotučné 1,5% 50 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.