Nutriční hodnoty (Hlíva (bedly, václavky) se zakysanou smetanou - omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 4 037 kJ / 965 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,73 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 28,20 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,53 g |
Tuky | 52,67 g |
– nasycené | 34,22 g |
– nenasycené | 15,66 g |
–– mononenasycené | 14,05 g |
–– polynenasycené | 1,61 g |
––– omega 3 | 0,46 g |
Vláknina | 24,50 g |
Cholesterol | 174 mg |
Sodík | 390 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 70,90 g |
– cukry | 47,60 g |
––– laktóza | 39,70 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
cca 400 g 400 g hlívy ústřičné nebo bedel či václavek | Hlíva ústřičná syrová | 400 g |
500 ml 500 ml mléka nebo vývaru | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
1 1 cibule - velká | Cibule čerstvá | 70 g |
máslo nebo olej | Máslo kravské | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
nové koření mleté nebo celé | Nové koření mleté | |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
400 g 400 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 400 ml |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
ocet - dle chuti, není nutný | Ocet lihový | |
cukr krupice dle chuti, není nutný | Cukr bílý |