Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Šneky se škvarky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 025 kJ /
5 742 kcal
Bílkoviny117,50 g
– z toho živočišné bílkoviny53,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny64,50 g
Tuky375,98 g
– nasycené165,35 g
– nenasycené192,40 g
–– mononenasycené154,30 g
–– polynenasycené38,10 g
––– omega 32,47 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 642 mg
Sodík 7,58 g
Sůl18,72 g
Sacharidy463,07 g
– cukry45,72 g
––– laktóza19,72 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
300 g 300 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 300 g
300 g 300 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 300 g
1 1 žloutek Vaječný žloutek 23 g
2 lžičky 2 lžičky soli Sůl mořská 16 g
1 lžička 1 lžička cukru krupice (rovná) Cukr bílý 5 g
necelá necelá kostka droždí (cca 30 g) Droždí pekařské lisované
100 g 100 g sádla, může být i škvarkové s větším podílem sádla Sádlo vepřové 100 g
200 ml 200 ml smetany -12% Smetana kravská sladká 12% 200 ml
cca 100 ml 100 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 100 ml
1 kelímek 1 kelímek zakysané smetany (180 - 200 g) Smetana kravská zakysaná 12% 190 ml
bílek na potření Vaječný bílek
hrubá sůl nebo obyčejná Sůl mořská
drcený kmín nebo celý, případně jiné koření či kořenící směs Kmín mletý
250-300 g 250-300 g škvarků Škvarky 275 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.