Nutriční hodnoty (Brambory se dvěma druhy hub na kyselo)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 294 kJ / 309 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,44 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,37 g |
Tuky | 8,73 g |
– nasycené | 5,48 g |
– nenasycené | 2,87 g |
–– mononenasycené | 2,63 g |
–– polynenasycené | 0,24 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 13,20 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 25 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 44,86 g |
– cukry | 7,21 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4-5 4-5 brambor | Brambor zimní | 225 g |
1 hrst 1 hrst sušených hub | Houby sušené směs | |
4-5 lžic 4-5 lžic hub ve sladkokyselém nálevu (bez nálevu) | Hřib čerstvý | 67.5 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
mléko dle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
2 2 rovné lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
kopr (nebo majoránka) na dochucení | Kopr nať čerstvý | |
vejce uvařená natvrdo (nebo na hniličku) | Vejce slepičí |