Nutriční hodnoty (Dušené zelí - zadělávané)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 2 116 kJ / 506 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 31,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,40 g |
Tuky | 18,54 g |
– nasycené | 10,48 g |
– nenasycené | 7,88 g |
–– mononenasycené | 2,44 g |
–– polynenasycené | 5,44 g |
––– omega 3 | 0,17 g |
Vláknina | 19,00 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 1,82 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 36,50 g |
– cukry | 16,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hlávkového zelí (lze bílé i červené), očištěné, bez košťálu | Zelí bílé čerstvé | 500 g |
100 g 100 g cibule | Cibule čerstvá | 100 g |
sádlo, uzený špek nebo olej | Špek | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
drcený kmín | Kmín mletý | |
cca 3 stroužky 3 stroužky česneku, dle chuti | ||
400-500 ml 400-500 ml vývaru | Vývar hovězí | 450 ml |
cca 1,5 lžíce cca 1,5 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
200 g 200 g paprikové klobásy nebo ostravské, moravské | Klobása | 200 g |