Nutriční hodnoty (Kapustová polévka s knedlíčky z vinné klobásy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 203 kJ / 1 005 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,95 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 41,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,55 g |
Tuky | 53,92 g |
– nasycené | 32,25 g |
– nenasycené | 21,29 g |
–– mononenasycené | 7,78 g |
–– polynenasycené | 13,51 g |
––– omega 3 | 0,55 g |
Vláknina | 13,29 g |
Cholesterol | 106 mg |
Sodík | 1,73 g |
Sůl | 4,10 g |
Sacharidy | 75,18 g |
– cukry | 17,88 g |
––– laktóza | 4,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 1/2 menší kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | |
3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
cca 200 g 200 g vinné klobásy | Klobása vinná | 200 g |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
1 PL 1 PL sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
1/2 KL 1/2 KL drceného kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
2 PL 2 PL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
olej nebo sádlo | Olej řepkový | |
1,5 l 1,5 l vývaru | Vývar hovězí | 1500 ml |