Nutriční hodnoty (Kapustová polévka s vločkami a klobásou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 632 kJ / 390 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,96 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,81 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,15 g |
Tuky | 34,93 g |
– nasycené | 16,05 g |
– nenasycené | 18,18 g |
–– mononenasycené | 12,82 g |
–– polynenasycené | 5,36 g |
––– omega 3 | 1,31 g |
Vláknina | 0,30 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,79 g |
– cukry | 0,66 g |
––– laktóza | 0,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
cca 0,5 ks cca 0,5 ks středně velké kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
3-4 3-4 lžíce ovesných vloček | Vločky ovesné | |
cca 1 l 1 l vývaru (zeleninový nebo masový | Vývar hovězí | 1000 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
muškátový květ na špičku nože na špičku nože | Muškát květ sušený | |
klobása dle chuti: papriková, domácí maďarská... | Klobása |