Nutriční hodnoty (Květákovo-pórková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 325 kJ / 795 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,05 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 15,63 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,42 g |
Tuky | 49,32 g |
– nasycené | 28,14 g |
– nenasycené | 18,17 g |
–– mononenasycené | 14,06 g |
–– polynenasycené | 4,11 g |
––– omega 3 | 0,48 g |
Vláknina | 14,43 g |
Cholesterol | 361 mg |
Sodík | 270 mg |
Sůl | 0,61 g |
Sacharidy | 50,85 g |
– cukry | 15,96 g |
––– laktóza | 0,32 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g květáku | Květák čerstvý | 300 g |
150 g 150 g pórku | Pórek čerstvý | 150 g |
1 1 malá mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
30 g 30 g hrubé mouky nebo krupice | Mouka pšeničná hrubá | 30 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
1 stroužek 1 stroužek česneku nebo muškátový květ, dle chuti | Česnek čerstvý | 7 g |
cca 1 l 1 l vývaru | Vývar hovězí | 1000 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
celerová nať nebo bylinky dle chuti | Petržel nať čerstvá |