Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Květákovo-pórková polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 325 kJ /
795 kcal
Bílkoviny30,05 g
– z toho živočišné bílkoviny15,63 g
– z toho rostlinné bílkoviny14,42 g
Tuky49,32 g
– nasycené28,14 g
– nenasycené18,17 g
–– mononenasycené14,06 g
–– polynenasycené4,11 g
––– omega 30,48 g
Vláknina14,43 g
Cholesterol 361 mg
Sodík 270 mg
Sůl0,61 g
Sacharidy50,85 g
– cukry15,96 g
––– laktóza0,32 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
300 g 300 g květáku Květák čerstvý 300 g
150 g 150 g pórku Pórek čerstvý 150 g
1 1 malá mrkev Mrkev čerstvá 50 g
40 g 40 g másla Máslo kravské 40 g
30 g 30 g hrubé mouky nebo krupice Mouka pšeničná hrubá 30 g
sůl Sůl mořská
pepř mletý Pepř černý mletý
1 stroužek 1 stroužek česneku nebo muškátový květ, dle chuti Česnek čerstvý 7 g
cca 1 l 1 l vývaru Vývar hovězí 1000 ml
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
celerová nať nebo bylinky dle chuti Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.