Nutriční hodnoty (Šafránové rizoto se sýrem Grana Padano)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 411 kJ / 815 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,08 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,01 g |
Tuky | 9,25 g |
– nasycené | 5,88 g |
– nenasycené | 3,57 g |
–– mononenasycené | 2,82 g |
–– polynenasycené | 0,75 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 3,12 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 23 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 131,00 g |
– cukry | 7,33 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
150 g 150 g rýže arborio | Rýže bílá | 150 g |
300-500 ml 300-500 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 400 ml |
1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
1 šálek 1 šálek bílého vína | Víno bílé suché | 250 ml |
olivový olej | Olej olivový | |
sůl, pepř | Pepř černý | |
špetka špetka šafránu | Šafrán sušený | |
sýr grana padano (nebo parmezán) | Parmezán | |
bazalka na ozdobu (nemusí být) | Bazalka čerstvá | |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |