Nutriční hodnoty (Balkánský salát podle Jitky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 275 kJ / 305 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,62 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 15,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,62 g |
Tuky | 20,36 g |
– nasycené | 13,05 g |
– nenasycené | 6,30 g |
–– mononenasycené | 5,55 g |
–– polynenasycené | 0,74 g |
––– omega 3 | 0,15 g |
Vláknina | 2,88 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 2,01 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 12,30 g |
– cukry | 10,50 g |
––– laktóza | 1,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 salát (nejlépe ledový) | Salát hlávkový čerstvý | |
1 1 menší salátová okurka | Okurka salátová čerstvá | |
3 3 rajčata (nebo podle chuti) | Rajče červené čerstvé | 180 g |
1 1 plechovka kukuřice (nejlépe Bonduell) | Kukuřice sterilovaná | |
asi 100 g 100 g balkánského sýra | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 100 g |
1 1 kysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
bazalka | Bazalka čerstvá |