Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kachna s nádivkou - nejen velikonoční)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie3 966 kJ /
948 kcal
Bílkoviny83,31 g
– z toho živočišné bílkoviny68,38 g
– z toho rostlinné bílkoviny14,93 g
Tuky23,62 g
– nasycené5,97 g
– nenasycené11,50 g
–– mononenasycené8,96 g
–– polynenasycené2,54 g
––– omega 30,31 g
Vláknina13,10 g
Cholesterol 454 mg
Sodík 3,62 g
Sůl8,47 g
Sacharidy96,10 g
– cukry11,00 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 kachna (2 kg) Kachna
3 3 starší rohlíky Rohlík pšeničný bílý 129 g
150 ml 150 ml silného vývaru z uzeného masa (nebo smetany) Vepřová plec uzená 150 g
1 1 velké vejce Vejce slepičí 70 g
1-1,5 hrsti 1-1,5 hrsti kopřiv (nebo špenátových listů) Kopřiva dvoudomá listy čerstvé
150 g 150 g uzeného masa (rolka z plece nebo krkovička) Vepřová plec uzená 150 g
2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku Česnek čerstvý 17.5 g
1 1 velká cibule Cibule čerstvá 70 g
sůl Sůl mořská
drcený kmín Kmín mletý
mletý pepř Pepř černý mletý
muškátový květ nebo oříšek (dle chuti) Muškát květ sušený
houskový knedlík (nebo bramborový, noky) Knedlík pšeničný houskový
dušené červené zelí (nebo bílé) Zelí červené čerstvé

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.