Nutriční hodnoty (Kopřivová velikonoční nádivka/žemlovka s vejci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 6 847 kJ / 1 637 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 124,02 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 105,66 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 18,36 g |
Tuky | 67,99 g |
– nasycené | 17,63 g |
– nenasycené | 31,59 g |
–– mononenasycené | 24,74 g |
–– polynenasycené | 6,86 g |
––– omega 3 | 0,55 g |
Vláknina | 10,45 g |
Cholesterol | 1,95 g |
Sodík | 3,73 g |
Sůl | 8,63 g |
Sacharidy | 127,50 g |
– cukry | 16,16 g |
––– laktóza | 7,35 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 starší rohlíky (nebo housky) | Rohlík pšeničný bílý | 172 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
150 ml 150 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
200 g 200 g uzeného masa (nebo uzeného tofu) | Vepřová plec uzená | 200 g |
1 špetka 1 špetka muškátového květu | Muškát květ sušený | |
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
3 3 vařená vejce (nebo 10 křepelčích) | Vejce slepičí | 210 g |
14 plátků 14 plátků uzené slaniny (moravská, Váhalova) | Špek | |
1 hrst 1 hrst kopřiv | Kopřiva dvoudomá listy čerstvé | |
1 lžíce 1 lžíce pažitky (nebo petrželky) | Pažitka čerstvá | 15 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý |