Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kopřivová velikonoční nádivka/žemlovka s vejci)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie6 847 kJ /
1 637 kcal
Bílkoviny124,02 g
– z toho živočišné bílkoviny105,66 g
– z toho rostlinné bílkoviny18,36 g
Tuky67,99 g
– nasycené17,63 g
– nenasycené31,59 g
–– mononenasycené24,74 g
–– polynenasycené6,86 g
––– omega 30,55 g
Vláknina10,45 g
Cholesterol 1,95 g
Sodík 3,73 g
Sůl8,63 g
Sacharidy127,50 g
– cukry16,16 g
––– laktóza7,35 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
4 4 starší rohlíky (nebo housky) Rohlík pšeničný bílý 172 g
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
150 ml 150 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 150 ml
4 4 vejce Vejce slepičí 280 g
200 g 200 g uzeného masa (nebo uzeného tofu) Vepřová plec uzená 200 g
1 špetka 1 špetka muškátového květu Muškát květ sušený
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku Česnek čerstvý 10.5 g
3 3 vařená vejce (nebo 10 křepelčích) Vejce slepičí 210 g
14 plátků 14 plátků uzené slaniny (moravská, Váhalova) Špek
1 hrst 1 hrst kopřiv Kopřiva dvoudomá listy čerstvé
1 lžíce 1 lžíce pažitky (nebo petrželky) Pažitka čerstvá 15 g
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.