Nutriční hodnoty (Bramborovo-šunkový květák se sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 5 412 kJ / 1 294 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,47 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 100,51 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,96 g |
Tuky | 75,02 g |
– nasycené | 36,31 g |
– nenasycené | 30,53 g |
–– mononenasycené | 23,77 g |
–– polynenasycené | 6,76 g |
––– omega 3 | 0,45 g |
Vláknina | 20,40 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 4,62 g |
Sůl | 11,23 g |
Sacharidy | 32,33 g |
– cukry | 25,03 g |
––– laktóza | 5,23 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g vařených brambor, oloupaných | ||
500 g 500 g květáku - krátce spařený v osolené vodě | Květák čerstvý | 500 g |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
olej | Olej řepkový | |
250 g 250 g šunky nebo šunkového salámu, dle chuti | Šunka vepřová vařená | 250 g |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
100 g 100 g sýru Niva nebo jiný strouhaný sýr | Niva 50% t. v s. | 100 g |
3 3 rozšlehaná vejce | Vejce slepičí | 210 g |
1 dl 1 dl smetany na vaření nebo mléka | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
máslo na vymazání formy | Máslo kravské |