Nutriční hodnoty (Bramborovo-zeleninový guláš)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 5 961 kJ / 1 425 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,94 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,04 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,90 g |
Tuky | 113,47 g |
– nasycené | 59,40 g |
– nenasycené | 52,25 g |
–– mononenasycené | 44,28 g |
–– polynenasycené | 7,97 g |
––– omega 3 | 0,39 g |
Vláknina | 13,85 g |
Cholesterol | 147 mg |
Sodík | 1,68 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 76,56 g |
– cukry | 20,10 g |
––– laktóza | 0,24 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
70 g 70 g pórku | Pórek čerstvý | 70 g |
50 g 50 g červené papriky | Paprika červená čerstvá | 50 g |
1 lžička 1 lžička mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
100 g 100 g pikantní slaniny nebo chorizo - není nutné | Špek | 100 g |
60-80 g 60-80 g rajského protlaku | Protlak rajčatový | 70 g |
100 g 100 g rajčat | Rajče červené čerstvé | 100 g |
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
300 g 300 g brambor - oloupaných | Brambor zimní | 300 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
cca 500 ml 500 ml vývaru | Vývar hovězí | 500 ml |