Nutriční hodnoty (Bramboráčky se zelím a slaninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 15 433 kJ / 3 689 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,61 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 29,61 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 310,12 g |
– nasycené | 147,14 g |
– nenasycené | 154,00 g |
–– mononenasycené | 131,60 g |
–– polynenasycené | 22,40 g |
––– omega 3 | 0,51 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 763 mg |
Sodík | 5,86 g |
Sůl | 14,42 g |
Sacharidy | 163,75 g |
– cukry | 10,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg brambor - oloupaných, jemně nastrouhaných | Brambor zimní | 1000 g |
2 2 rozšlehaná vejce | Vejce slepičí | 140 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
majoránka | Majoránka sušená | |
česnek | Česnek čerstvý | |
drcený kmín | Kmín mletý | |
hladká mouka nebo strouhanka na zahuštění těsta | Mouka pšeničná hladká | |
kysané zelí - okapané | Zelí bílé kvašené | |
300-400 g 300-400 g libovější anglické slaniny (nebo moravské, paprikové... ) | Anglická slanina | 350 g |
olej nebo sádlo na smažení | Olej řepkový |