Nutriční hodnoty (Borůvkové galetky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 10 032 kJ / 2 398 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,59 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,84 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 37,75 g |
Tuky | 124,80 g |
– nasycené | 66,60 g |
– nenasycené | 55,16 g |
–– mononenasycené | 41,06 g |
–– polynenasycené | 14,10 g |
––– omega 3 | 1,49 g |
Vláknina | 25,10 g |
Cholesterol | 306 mg |
Sodík | 423 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 267,46 g |
– cukry | 90,66 g |
––– laktóza | 0,96 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
40 g 40 g loupaných mletých mandlí | Mandle loupané mleté | 40 g |
120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
4 lžíce 4 lžíce třtinového cukru | Cukr třtinový | 48 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
5 lžic 5 lžic studené vody | Voda | 90 ml |
400 g 400 g borůvek | Borůvky čerstvé | 400 g |
trocha trocha třtinového cukru na posypání borůvek | Cukr třtinový | |
kousek kousek másla | Máslo kravské |