Nutriční hodnoty (Šťouchané brambory s jarní cibulkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 2 684 kJ / 641 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,15 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 16,75 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,40 g |
Tuky | 14,82 g |
– nasycené | 6,24 g |
– nenasycené | 7,58 g |
–– mononenasycené | 4,88 g |
–– polynenasycené | 2,71 g |
––– omega 3 | 0,17 g |
Vláknina | 21,80 g |
Cholesterol | 71 mg |
Sodík | 2,47 g |
Sůl | 6,06 g |
Sacharidy | 90,58 g |
– cukry | 7,38 g |
––– laktóza | 2,38 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g oloupaných brambor | Brambor zimní | 500 g |
1 svazek 1 svazek jarní cibulky (nebo lahůdkové) | Cibulka jarní čerstvá | 120 g |
máslo | Máslo kravské | |
60 g 60 g sušené schwarzwaldské šunky (nebo 100 g libovější slaniny) | Šunka parmská | 60 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
muškátový květ | Muškát květ sušený | |
2-3 lžíce 2-3 lžíce smetany (není nutné) | Smetana kravská sladká 12% | 62.5 ml |