Nutriční hodnoty (Zadělávaný hrášek / prívarok)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 3 266 kJ / 780 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,96 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,28 g |
Tuky | 66,37 g |
– nasycené | 42,64 g |
– nenasycené | 21,40 g |
–– mononenasycené | 19,47 g |
–– polynenasycené | 1,93 g |
––– omega 3 | 0,44 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 210 mg |
Sodík | 127 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 32,62 g |
– cukry | 16,92 g |
––– laktóza | 11,72 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g čerstvého nebo mraženého hrášku | ||
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
40 g 40 g másla (nebo olej) | Máslo kravské | 40 g |
cca 20 g 20 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1-2 1-2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
mletý pepř dle chuti, nemusí být | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
cukr krupice | Cukr bílý | |
ocet | Ocet lihový | |
cca 300 ml 300 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 300 ml |