Nutriční hodnoty (Tvarohová žemlovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 8 688 kJ / 2 077 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 31,24 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 19,76 g |
Tuky | 60,00 g |
– nasycené | 30,73 g |
– nenasycené | 22,86 g |
–– mononenasycené | 18,53 g |
–– polynenasycené | 4,33 g |
––– omega 3 | 0,64 g |
Vláknina | 22,50 g |
Cholesterol | 644 mg |
Sodík | 1,63 g |
Sůl | 3,83 g |
Sacharidy | 306,26 g |
– cukry | 164,66 g |
––– laktóza | 19,92 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 starší ale vláčné rohlíky (nebo housky) | Rohlík pšeničný bílý | 172 g |
400 ml 400 ml mléka (podle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
3 3 jablka (400 g oloupaných bez jadřinců) | Jablko čerstvé | 450 g |
20 g 20 g skořicového cukru (nebo krupicový a mletá skořice) | Cukr skořicový | 20 g |
250 250 g měkkého tvarohu z vaničky | Tvaroh polotučný | |
50 g 50 g krupicového cukru (podle chuti) | Cukr bílý | 50 g |
10 g 10 g vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 10 g |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
1 1 plnější lžička vanilkového pudinku v prášku | Puding v prášku | 40 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
20 g 20 g rozinek | Rozinky | 20 g |
1,5 lžíce 1,5 lžíce rumu | Rum | 25.5 ml |
40 g 40 g másla (na vytření pekáčku a na povrch) | Máslo kravské | 40 g |
moučkový cukr s vanilkovým cukrem (na posypání) | Cukr vanilkový |