Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka z růžovek (masáků))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie992 kJ /
237 kcal
Bílkoviny15,00 g
– z toho živočišné bílkoviny6,67 g
– z toho rostlinné bílkoviny8,33 g
Tuky7,97 g
– nasycené5,17 g
– nenasycené2,77 g
–– mononenasycené0,68 g
–– polynenasycené2,09 g
––– omega 30,33 g
Vláknina19,06 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 42 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy18,18 g
– cukry4,88 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 l 1 l vývaru (houbový nebo zeleninový, stačí jen voda) Vývar hovězí 1000 ml
250 g 250 g očištěných růžovek Hřib čerstvý 250 g
1/2 1/2 cibule Cibule čerstvá 35 g
1 1 polévková lžíce sladké papriky (já měla maďarskou) Paprika červená sušená
trochu trochu másla Máslo kravské
2 2 polévkové lžíce mouky Mouka pšeničná hladká
drcený a celý libeček Libeček čerstvý
pepř Pepř černý
majoránka Majoránka sušená
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.