Nutriční hodnoty (Polévka z růžovek (masáků))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 992 kJ / 237 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,67 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,33 g |
Tuky | 7,97 g |
– nasycené | 5,17 g |
– nenasycené | 2,77 g |
–– mononenasycené | 0,68 g |
–– polynenasycené | 2,09 g |
––– omega 3 | 0,33 g |
Vláknina | 19,06 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 42 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 18,18 g |
– cukry | 4,88 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 l 1 l vývaru (houbový nebo zeleninový, stačí jen voda) | Vývar hovězí | 1000 ml |
250 g 250 g očištěných růžovek | Hřib čerstvý | 250 g |
1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
1 1 polévková lžíce sladké papriky (já měla maďarskou) | Paprika červená sušená | |
trochu trochu másla | Máslo kravské | |
2 2 polévkové lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | |
drcený a celý libeček | Libeček čerstvý | |
pepř | Pepř černý | |
majoránka | Majoránka sušená | |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
sůl | Sůl mořská |