Nutriční hodnoty (Svíčková s domácím knedlíkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 974 kJ / 2 145 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 54,00 g |
Tuky | 39,00 g |
– nasycené | 5,80 g |
– nenasycené | 29,30 g |
–– mononenasycené | 7,30 g |
–– polynenasycené | 22,00 g |
––– omega 3 | 2,00 g |
Vláknina | 19,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,61 g |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 385,00 g |
– cukry | 18,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
mrkev | Mrkev čerstvá | |
celer | Celer bulva čerstvá | |
petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
cibule | Cibule čerstvá | |
200 ml 200 ml rostlinné smetany | Smetana sójová tekutá | 200 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
nové koření (cca 8 kuliček) | Nové koření | |
bobkový list (cca 5 listů) | Bobkový list sušený | |
ocet | Ocet lihový | |
třtinový cukr | Cukr třtinový | |
PS: Co se týče zeleniny, tak v největším poměru bychom měli mít mrkev a v menším celer s petrželí. | Celer bulva čerstvá | |
500 g 500 g polohrubé – hrubé mouky (já používám i žitnou nebo pohankovou) | Mouka pšeničná hrubá | 500 g |
1 hrnek 1 hrnek burizonů | Pukance rýžové | |
1 hrnek 1 hrnek perlivé vody | Voda sycená | |
droždí | Droždí pekařské lisované | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |