Nutriční hodnoty (Květáková bramboračka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 3 420 kJ / 817 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,25 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,28 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 19,97 g |
Tuky | 45,30 g |
– nasycené | 22,32 g |
– nenasycené | 21,56 g |
–– mononenasycené | 17,49 g |
–– polynenasycené | 4,07 g |
––– omega 3 | 1,05 g |
Vláknina | 23,48 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 189 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 71,77 g |
– cukry | 17,31 g |
––– laktóza | 0,32 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g květáku | Květák čerstvý | 500 g |
300 g 300 g oloupaných brambor | Brambor zimní | 300 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
celeru zhruba tolik, kolik dáme mrkve | Celer bulva čerstvá | |
cca 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
cca 1 hrst 1 hrst sušených hub | Houby sušené směs | |
3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
1 1 vrchovatá lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
majoránka nebo celerová nať | Majoránka sušená | |
cca 1,5 l cca 1,5 l vývaru | Vývar hovězí |