Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Květáková bramboračka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie3 420 kJ /
817 kcal
Bílkoviny20,25 g
– z toho živočišné bílkoviny0,28 g
– z toho rostlinné bílkoviny19,97 g
Tuky45,30 g
– nasycené22,32 g
– nenasycené21,56 g
–– mononenasycené17,49 g
–– polynenasycené4,07 g
––– omega 31,05 g
Vláknina23,48 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 189 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy71,77 g
– cukry17,31 g
––– laktóza0,32 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g květáku Květák čerstvý 500 g
300 g 300 g oloupaných brambor Brambor zimní 300 g
1 1 mrkev Mrkev čerstvá 50 g
celeru zhruba tolik, kolik dáme mrkve Celer bulva čerstvá
cca 40 g 40 g másla Máslo kravské 40 g
1 lžíce 1 lžíce oleje Olej řepkový 11 ml
cca 1 hrst 1 hrst sušených hub Houby sušené směs
3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku Česnek čerstvý 24.5 g
1 1 vrchovatá lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká
sůl Sůl mořská
pepř mletý Pepř černý mletý
majoránka nebo celerová nať Majoránka sušená
cca 1,5 l cca 1,5 l vývaru Vývar hovězí

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.