Nutriční hodnoty (Srbské rizoto (ze školní jídelny))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 12 789 kJ / 3 057 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 200,07 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 159,75 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 40,32 g |
Tuky | 45,92 g |
– nasycené | 19,80 g |
– nenasycené | 19,61 g |
–– mononenasycené | 16,41 g |
–– polynenasycené | 3,20 g |
––– omega 3 | 0,19 g |
Vláknina | 29,82 g |
Cholesterol | 330 mg |
Sodík | 4,00 g |
Sůl | 9,85 g |
Sacharidy | 448,25 g |
– cukry | 47,85 g |
––– laktóza | 9,75 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g rýže | Rýže bílá | 500 g |
2 2 střední cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
1 konzerva 1 konzerva sterilovaného hrášku | Hrášek zelený sterilovaný | |
600 g 600 g vepřového masa (plec) | Vepřová kýta | 600 g |
olej | Olej řepkový | |
1 lžíce 1 lžíce sladkého kečupu | Kečup sladký | 15 ml |
250 g 250 g zeleninového leča | Zelenina směs sterilovaná | 250 g |
2 lžičky 2 lžičky mleté papriky | Paprika červená sušená | 2 g |
sůl (podle potřeby) | Sůl mořská | |
1 lžička 1 lžička mletého pepře (podle chuti) | Pepř černý mletý | 5 g |
150 g 150 g tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 150 g |
kyselé okurky (k podávání) | Okurka polní zavařená |