Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jehněčí na majoránce)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 656 kJ /
3 742 kcal
Bílkoviny229,72 g
– z toho živočišné bílkoviny210,88 g
– z toho rostlinné bílkoviny18,84 g
Tuky267,42 g
– nasycené147,98 g
– nenasycené107,79 g
–– mononenasycené94,65 g
–– polynenasycené13,14 g
––– omega 31,55 g
Vláknina43,43 g
Cholesterol 1,23 g
Sodík 2,64 g
Sůl6,34 g
Sacharidy92,79 g
– cukry17,55 g
––– laktóza1,20 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg předního jehněčího masa Jehněčí kýta 1000 g
1/2 1/2 celeru Celer bulva čerstvá 270 g
1 1 petržel Petržel kořenová čerstvá
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
500 ml 500 ml vývaru Vývar hovězí 500 ml
sůl Sůl mořská
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
3 lžíce 3 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 30 g
vývar z jehněčího Vývar hovězí
1 stroužek 1 stroužek česneku Česnek čerstvý 7 g
1 lžička 1 lžička majoránky Majoránka sušená 7 g
1 hrnek 1 hrnek sladké smetany Smetana kravská sladká 12%
700 700 g celeru, oloupaného a nakrájeného na kostky
2 2 oloupané stroužky česneku Česnek čerstvý 140 g
100 g 100 g nasekaného másla Máslo kravské 100 g
sůl a pepř Pepř černý
2 plechovky 2 plechovky hrášku Hrášek zelený
100 g 100 g anglické slaniny Anglická slanina 100 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.