Nutriční hodnoty (Jehněčí na majoránce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 656 kJ / 3 742 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 229,72 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 210,88 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 18,84 g |
Tuky | 267,42 g |
– nasycené | 147,98 g |
– nenasycené | 107,79 g |
–– mononenasycené | 94,65 g |
–– polynenasycené | 13,14 g |
––– omega 3 | 1,55 g |
Vláknina | 43,43 g |
Cholesterol | 1,23 g |
Sodík | 2,64 g |
Sůl | 6,34 g |
Sacharidy | 92,79 g |
– cukry | 17,55 g |
––– laktóza | 1,20 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg předního jehněčího masa | Jehněčí kýta | 1000 g |
1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
500 ml 500 ml vývaru | Vývar hovězí | 500 ml |
sůl | Sůl mořská | |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
vývar z jehněčího | Vývar hovězí | |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
1 lžička 1 lžička majoránky | Majoránka sušená | 7 g |
1 hrnek 1 hrnek sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | |
700 700 g celeru, oloupaného a nakrájeného na kostky | ||
2 2 oloupané stroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
100 g 100 g nasekaného másla | Máslo kravské | 100 g |
sůl a pepř | Pepř černý | |
2 plechovky 2 plechovky hrášku | Hrášek zelený | |
100 g 100 g anglické slaniny | Anglická slanina | 100 g |