Nutriční hodnoty (Srbské rizoto z vepřové plece)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 7 332 kJ / 1 752 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,75 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 42,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 31,75 g |
Tuky | 9,75 g |
– nasycené | 2,85 g |
– nenasycené | 4,38 g |
–– mononenasycené | 3,28 g |
–– polynenasycené | 1,10 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 15,12 g |
Cholesterol | 80 mg |
Sodík | 291 mg |
Sůl | 0,70 g |
Sacharidy | 336,03 g |
– cukry | 25,59 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g rýže | Rýže bílá | 400 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
olej | Olej řepkový | |
1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce krájené sterilované kapie | Paprika červená sterilovaná | 37.5 g |
2 lžíce 2 lžíce mraženého hrášku (nebo čerstvého) | Hrášek zelený mražený | 30 g |
150-250 g 150-250 g vepřového masa (nejlépe plec) | Vepřová kýta | 200 g |
2 lžičky 2 lžičky sladké papriky | Paprika červená sušená | 2 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř (podle chuti) | Pepř černý mletý | |
vývar (podle potřeby) | Vývar masový | |
tvrdý sýr na posypání porcí porcí | Sýr kravský tvrdý 30% |