Nutriční hodnoty (Šlehačkový mazanec)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 15 073 kJ / 3 603 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,14 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 29,59 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 67,55 g |
Tuky | 120,02 g |
– nasycené | 62,52 g |
– nenasycené | 46,34 g |
–– mononenasycené | 34,10 g |
–– polynenasycené | 12,24 g |
––– omega 3 | 1,33 g |
Vláknina | 29,61 g |
Cholesterol | 981 mg |
Sodík | 1,18 g |
Sůl | 2,84 g |
Sacharidy | 518,65 g |
– cukry | 175,84 g |
––– laktóza | 6,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
250 ml 250 ml šlehačky (nejlépe z krabičky) | Šlehačka 35% | 250 ml |
42 g 42 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
50 g 50 g práškového cukru | Cukr bílý | 50 g |
2 špetky 2 špetky soli | Sůl mořská | 2 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
2 2 celá vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 1 bílek | Vaječný bílek | 33 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku rozinek | Rozinky | 125 g |
rum (na namočení rozinek) | Rum | |
1 1 žloutek (na pomazání mazanců) | Vaječný žloutek | 23 g |
trochu trochu rumu (na pomazání) | Rum |