Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Mrkvový dort (Carrot cake))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 12

Energie36 449 kJ /
8 712 kcal
Bílkoviny127,49 g
– z toho živočišné bílkoviny75,99 g
– z toho rostlinné bílkoviny51,50 g
Tuky584,04 g
– nasycené170,08 g
– nenasycené385,98 g
–– mononenasycené136,70 g
–– polynenasycené249,28 g
––– omega 39,85 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 1,39 g
Sodík 5,37 g
Sůl13,24 g
Sacharidy723,33 g
– cukry521,43 g
––– laktóza15,28 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
260 g 260 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 260 g
1 1 a 3/4 lžičky jedlé sody Jedlá soda
1 1 a 3/4 lžičky skořice Skořice ceylonská
1 lžička 1 lžička soli Sůl mořská 8 g
180 g 180 g třtinového cukru Cukr třtinový 180 g
150 g 150 g krupicového cukru Cukr bílý 150 g
4 4 vejce Vejce slepičí 280 g
290 ml 290 ml slunečnicového oleje Olej slunečnicový 290 ml
110 g 110 g hrubě namletých vlašských ořechů + nějaké na ozdobení dortu Vlašské ořechy 110 g
400 g 400 g nahrubo nastrouhané mrkve (může být i na jemno) Mrkev čerstvá 400 g
110 g 110 g másla Máslo kravské 110 g
450 g 450 g žervé Žervé 450 g
6 lžic 6 lžic moučkového cukru (přidávala jsem ho podle chuti) Cukr bílý 150 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.