Nutriční hodnoty (Mrkvový dort (Carrot cake))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
Energie | 36 449 kJ / 8 712 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,49 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 75,99 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 51,50 g |
Tuky | 584,04 g |
– nasycené | 170,08 g |
– nenasycené | 385,98 g |
–– mononenasycené | 136,70 g |
–– polynenasycené | 249,28 g |
––– omega 3 | 9,85 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 1,39 g |
Sodík | 5,37 g |
Sůl | 13,24 g |
Sacharidy | 723,33 g |
– cukry | 521,43 g |
––– laktóza | 15,28 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
260 g 260 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 260 g |
1 1 a 3/4 lžičky jedlé sody | Jedlá soda | |
1 1 a 3/4 lžičky skořice | Skořice ceylonská | |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
180 g 180 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 180 g |
150 g 150 g krupicového cukru | Cukr bílý | 150 g |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
290 ml 290 ml slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 290 ml |
110 g 110 g hrubě namletých vlašských ořechů + nějaké na ozdobení dortu | Vlašské ořechy | 110 g |
400 g 400 g nahrubo nastrouhané mrkve (může být i na jemno) | Mrkev čerstvá | 400 g |
110 g 110 g másla | Máslo kravské | 110 g |
450 g 450 g žervé | Žervé | 450 g |
6 lžic 6 lžic moučkového cukru (přidávala jsem ho podle chuti) | Cukr bílý | 150 g |