Nutriční hodnoty (Celerový krém s houbami a jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 396 kJ / 1 290 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,83 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 4,41 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 32,42 g |
Tuky | 49,18 g |
– nasycené | 29,03 g |
– nenasycené | 19,17 g |
–– mononenasycené | 13,68 g |
–– polynenasycené | 5,49 g |
––– omega 3 | 0,40 g |
Vláknina | 106,00 g |
Cholesterol | 131 mg |
Sodík | 1,93 g |
Sůl | 4,15 g |
Sacharidy | 121,94 g |
– cukry | 87,94 g |
––– laktóza | 5,94 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg bulvového celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
4 4 jablka (nejlépe Granny Smith) | Jablko čerstvé | 600 g |
4 4 šalotky | Šalotka čerstvá | |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
600 ml 600 ml zeleninového vývaru nebo 400 ml zeleninového vývaru a 200 ml jablečného moštu nebo cideru | Vývar zeleninový | 600 ml |
hrst hrst sušených hříbků | Hřib sušený | |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
150 ml 150 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
hříbky | Hřib čerstvý |