Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Celerový krém s houbami a jablky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 396 kJ /
1 290 kcal
Bílkoviny36,83 g
– z toho živočišné bílkoviny4,41 g
– z toho rostlinné bílkoviny32,42 g
Tuky49,18 g
– nasycené29,03 g
– nenasycené19,17 g
–– mononenasycené13,68 g
–– polynenasycené5,49 g
––– omega 30,40 g
Vláknina106,00 g
Cholesterol 131 mg
Sodík 1,93 g
Sůl4,15 g
Sacharidy121,94 g
– cukry87,94 g
––– laktóza5,94 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg bulvového celeru Celer bulva čerstvá 1000 g
4 4 jablka (nejlépe Granny Smith) Jablko čerstvé 600 g
4 4 šalotky Šalotka čerstvá
2 lžíce 2 lžíce másla Máslo kravské 20 g
600 ml 600 ml zeleninového vývaru nebo 400 ml zeleninového vývaru a 200 ml jablečného moštu nebo cideru Vývar zeleninový 600 ml
hrst hrst sušených hříbků Hřib sušený
1 1 bobkový list Bobkový list sušený
muškátový oříšek Muškátový oříšek
sůl Sůl mořská
čerstvě mletý bílý pepř Pepř bílý mletý
150 ml 150 ml smetany Smetana kravská sladká 12% 150 ml
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
2 řapíky 2 řapíky celeru Celer bulva čerstvá 1000 g
hříbky Hřib čerstvý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.