Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Uzený hovězí jazyk v omáčce demi glace a celerové pyré)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 476 kJ /
353 kcal
Bílkoviny8,19 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny8,19 g
Tuky1,20 g
– nasycené0,28 g
– nenasycené0,78 g
–– mononenasycené0,22 g
–– polynenasycené0,55 g
––– omega 30,02 g
Vláknina13,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,52 g
Sůl8,49 g
Sacharidy71,00 g
– cukry37,85 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 hovězí uzený jazyk Jazyk vepřový uzený
1/2 1/2 celeru Celer bulva čerstvá 270 g
1 1 smetana na vaření Smetana kravská sladká 12%
sůl Sůl mořská
bílý pepř Pepř bílý
3 lžíce 3 lžíce kvalitního kečupu (nejlépe domácího) Kečup sladký 45 ml
3 lžíce 3 lžíce sojové omáčky Sójová omáčka Tamari 45 ml
2 lžíce 2 lžíce třtinového cukru Cukr třtinový 24 g
1 lžíce 1 lžíce chilli omáčky (já měla domácí) Chilli omáčka 15 ml
1 stroužek 1 stroužek česneku Česnek čerstvý 7 g
1 kostka 1 kostka demi glace (velmi silný vývar, který po vychladnutí želíruje) nebo gelový bujon Demi-glace
1,5 lžíce 1,5 lžíce kukuřičného škrobu Škrob kukuřičný 22.5 g
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
2 dl 2 dl vody Voda 200 ml
brokolice Brokolice čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.