Nutriční hodnoty (Vajíčková pomazánka s řepou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 2 639 kJ / 631 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,64 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 27,69 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,95 g |
Tuky | 53,49 g |
– nasycené | 27,09 g |
– nenasycené | 19,56 g |
–– mononenasycené | 16,62 g |
–– polynenasycené | 2,94 g |
––– omega 3 | 0,49 g |
Vláknina | 1,05 g |
Cholesterol | 611 mg |
Sodík | 481 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 8,17 g |
– cukry | 5,07 g |
––– laktóza | 1,57 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 vařená vejce natvrdo | Vejce slepičí | 140 g |
cca 50 g cca 50 g červené řepy (vařená nebo pečená) | Červená řepa čerstvá | 50 g |
100 g 100 g lučiny nebo paloučku, žervé... | Lučina 70% t.v s. | 100 g |
cca 1 lžička cca 1 lžička hořčice plnotučné nebo dijonské, dle chuti | Hořčice plnotučná | 5 g |
1 1 menší šalotka | Šalotka čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
smetana dle potřeby (12%) | Smetana kravská sladká 12% |