Nutriční hodnoty (Zelňačka s paprikovým lalokem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 151 kJ / 753 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,56 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,33 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,23 g |
Tuky | 16,78 g |
– nasycené | 9,75 g |
– nenasycené | 6,45 g |
–– mononenasycené | 1,67 g |
–– polynenasycené | 4,78 g |
––– omega 3 | 0,71 g |
Vláknina | 30,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,93 g |
Sůl | 4,60 g |
Sacharidy | 105,67 g |
– cukry | 30,15 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
cca 450 g 450 g libovějšího vepřového paprikového laloku | ||
cca 400 g 400 g olouopaných brambor | Brambor zimní | 400 g |
150 g 150 g celeru | Celer bulva čerstvá | 150 g |
150 g 150 g mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
1 1 plná lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
cca 2 l 2 l vývaru | Vývar hovězí | 2000 ml |
1 sklenice 1 sklenice kysaného zelí ("litrovka") | Zelí bílé kvašené | 200 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
celerová nať nebo petrželová | Petržel nať čerstvá |