Nutriční hodnoty (Vepřové nudličky s Jidášovým uchem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 707 kJ / 886 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,07 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 109,51 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,56 g |
Tuky | 33,03 g |
– nasycené | 10,32 g |
– nenasycené | 16,60 g |
–– mononenasycené | 14,15 g |
–– polynenasycené | 2,45 g |
––– omega 3 | 0,13 g |
Vláknina | 17,10 g |
Cholesterol | 378 mg |
Sodík | 1,18 g |
Sůl | 2,65 g |
Sacharidy | 25,96 g |
– cukry | 8,46 g |
––– laktóza | 0,06 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500-600 g 500-600 g vepřové plece | Vepřová plec | 550 g |
35-45 g 35-45 g sušeného Jidášova ucha | Jidášovo ucho čerstvé | 40 g |
1 balíček 1 balíček Křehké maso (Kotany), na tuto dávku se spotřebuje cca čtvrtina až třetina balení | Vepřová kýta | |
300 300 ml hrnek rýže Basmati | Rýže basmati loupaná | |
2 2 střední cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
1 1 střední pórek | Pórek čerstvý | |
2 2 chilli papričky | Chilli paprička čerstvá | |
1 lžička 1 lžička másla | Máslo kravské | 8 g |
1 lžíce 1 lžíce mletého kmínu | Kmín mletý | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce mletého římského kmínu (tzv. kuminu) | Římský kmín mletý | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce směsi "Kari zn. J.C.Horn" (ano, přesně tohoto levného, k sehnání v Globus řetězcích) | ||
1 lžíce 1 lžíce sojové omáčky (zn. JonSen, Shoyu nebo případně nějakou bio) | Sójová omáčka Tamari | 15 ml |
sůl | Sůl mořská | |
olivový olej | Olej olivový |